Aš asmeniškai mėgstu šį receptą, nes jį labai lengva pagaminti ir nereikalauja daug produktų, o pritrūkus šokolado galima sugalvoti ir kitus produktus, kuriais lengvai paskaninsite keksą
.
.
Reikės:
- 120g miltų
- 1 šaukštelio sodos arba kepimo miltelių
- 1/4 šaukštelio druskos
- 18g kakavos
- 115g kambario temperatūros sviesto
- 90g cukraus
- 1 didelio kiaušinio
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus
- 2 sutrintų bananų
- 113g grietinės
- 150g smulkinto šokolado.
Orkaitę įkaitinti iki 180 lapsnių.
- Gabaliuku sviesto ištepkite kepimo formą, kurios dydis būtų ma-daug 20x10, jeigu naudosite per pus mažesnę, patariu naudoti dvi mažesnes arba kepti per du kartus.
- Sumaišykite miltus, sodą, durską ir kakavą.
- Kitame inde sudėkite cukrų su sviestu ir maišykite juos kartu tol, kol taps vientisa mase.
- Gavus vientisa sviesto ir cukraus masę įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų, įmaišykite sutrintus bananus ir grietinę ir sumaišykite, kad gautumėte vientisą masę.
- Gautą masę suberkite į sausą miltų mišinį ir išmaišykite, o tada sudėkite smulkintą šokoladą.
- Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 50 minučių. Prieš išjungiant patariu pabadyti dantų krapštuku, jeigu jis neaplimpa tešla - keksas jau iškepęs.
- Išimkite keksą iš orkaitės ir palikite kepimo formoje dar apie 10 minučių, kad pravėstų, o tada skaniai ragaukite ir smaližiaukite. Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą