2015 m. liepos 18 d., šeštadienis

Keksas su šokoladu ir bananais receptas

Šis receptas yra tiems, kurie ypač mėgsta saldėsius. Šis keksas gali ne tik puikiai pakeisti desertą ar sausainius, kuriais mėgstate užkandžiauti, bet gali būti ir puikus pakaitalas ant pusryčių stalo vietoj duonos ar batono, o ir jums ir vaikams tai tikrai labiau patiks, negu sumuštinis su nutella.

Aš asmeniškai mėgstu šį receptą, nes jį labai lengva pagaminti ir nereikalauja daug produktų, o pritrūkus šokolado galima sugalvoti ir kitus produktus, kuriais lengvai paskaninsite keksą
.

Reikės:
  • 120g miltų
  • 1 šaukštelio sodos arba kepimo miltelių
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 18g kakavos
  • 115g kambario temperatūros sviesto
  • 90g cukraus
  • 1 didelio kiaušinio
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 2 sutrintų bananų
  • 113g grietinės
  • 150g smulkinto šokolado.

Orkaitę įkaitinti iki 180 lapsnių.
  1. Gabaliuku sviesto ištepkite kepimo formą, kurios dydis būtų ma-daug 20x10, jeigu naudosite per pus mažesnę, patariu naudoti dvi mažesnes arba kepti per du kartus.
  2. Sumaišykite miltus, sodą, durską ir kakavą.
  3. Kitame inde sudėkite cukrų su sviestu ir maišykite juos kartu tol, kol taps vientisa mase.
  4. Gavus vientisa sviesto ir cukraus masę įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų, įmaišykite sutrintus bananus ir grietinę ir sumaišykite, kad gautumėte vientisą masę.
  5. Gautą masę suberkite į sausą miltų mišinį ir išmaišykite, o tada sudėkite smulkintą šokoladą.
  6. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 50 minučių. Prieš išjungiant patariu pabadyti dantų krapštuku, jeigu jis neaplimpa tešla - keksas jau iškepęs.
  7. Išimkite keksą iš orkaitės ir palikite kepimo formoje dar apie 10 minučių, kad pravėstų, o tada skaniai ragaukite ir smaližiaukite. Skanaus :)



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą