2015 m. liepos 17 d., penktadienis

Mac 'n cheese (amerikietiški makaronai su sūriu) receptas

Reikės:
  • 600ml pieno
  • 45g sviesto
  • 35g miltų
  • 1 a.š. cukraus
  • ¼ a.š. malto muskato
  • ¼ a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 250g tarkuoto kietojo 82proc.riebumo sūrio (fermentinio)
  • 100g tarkuoto puskiečio sūrio
  • 250g makaronų


  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190º C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite kepimo indą. Atidėkite į šalį.
  2. Pieną supilkite į puodą ir pašildykite ant vidutinio dydžio ugnies, kol bus karštas. Tuo tarpu keptuvėje ištirpinkite 45 g sviesto. Kai sviestas ims burbuliuoti, suberkite miltus ir kaitinkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami 1 minutę, kol neliks sausų miltų.
  3. Lėtai į keptuvę pilkite karštą pieną, masę nuolat maišydami. Pamažu supilkite visą pieną. Nesustokite maišyti, kol gausite vientisos konsistencijos padažą ir kol jis sutirštės. Tuomet nuimkite keptuvę nuo ugnies, suberkite druską, muskatą, pipirus, 170 g tarkuoto kietojo sūrio ir 80 g tarkuoto puskiečio sūrio. Išmaišykite ir atidėkite keptuvę į šalį
  4. Išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės, tik porą minučių sutrumpinkite virimo laiką. Makaronai turi būti šiek tiek kieti viduje. Išvirtus makaronus suberkite į sietelį ir nuvarvinkite.
  5. Įmaišykite makaronus į sūrio padažą. Visą masę sukrėskite į sviestu pateptą kepimo indą.  Viršų apibarstykite likusiu sūriu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol paviršius gražiai apskrus. Išjungus orkaitę, palikite pastovėti 5 minutes. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą