Kad
ir kaip keista atrodytų yra žmonių, kuriems sausainių kepimas tikrai neatrodo
labai lengvas. Dažnai ir aš patenku į šią situaciją. Tai miltų ar sviesto per
daug, tai patys sausainiai neturi traškumo ar jiems ko nors trūksta. Šiandien
jums pateikiu vieną savo mėgstamiausių (ir saldžiausių) sausainių receptą. Man
jie ypač patinka, nes su jais galima fantazuoti ir atsiduoti savo skoniui. Norintys
daugiau rūgštumo gali į tešlą įmaišyti šviežių arba džiovintų uogų, mėgstantys
riešutus gali paskaninti sausainius riešutais ir visais kitais produktais,
kuriuos jūsų fantazija jums pateikia ant lekštutės. Aš ant lekštutės pateiksiu
visiškai paprastą sausainių receptą, kuris jus išgelbės, jeigu netikėtai
pasirodytų svečiai prie jūsų namų slenksčio.
Reikės:
- 100g balto šokolado
- 120g sviesto
- 150g cukraus
- 1 kiaušinio
- 165 g miltų
- ½ šaukštelio kepimo miltelių
1. Šokoladą
supjaustyti į mažus gabaliukus, apytiksliai vieno centimetro skersmens.
2. Sviestą
ištirpiname, sumaišome su cukrumi ir kiaušiniu (atsargiai, kad sviestas nebūtų
per karštas ir nesutrauktų kiaušinio).
3. Miltus
sumaišome su kepimo milteliais.
4. Miltų
mišinį beriame į cukraus, sviesto ir kiaušinio masę ir išmaišome, tada sudedame
šokolado gabaliukus ir kitus ingridientus (jeigu tokių pasirinkote). Vėl
išmaišome.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą