2015 m. liepos 17 d., penktadienis

Sausainiai su balto šokolado gabaliukais receptas


Kad ir kaip keista atrodytų yra žmonių, kuriems sausainių kepimas tikrai neatrodo labai lengvas. Dažnai ir aš patenku į šią situaciją. Tai miltų ar sviesto per daug, tai patys sausainiai neturi traškumo ar jiems ko nors trūksta. Šiandien jums pateikiu vieną savo mėgstamiausių (ir saldžiausių) sausainių receptą. Man jie ypač patinka, nes su jais galima fantazuoti ir atsiduoti savo skoniui. Norintys daugiau rūgštumo gali į tešlą įmaišyti šviežių arba džiovintų uogų, mėgstantys riešutus gali paskaninti sausainius riešutais ir visais kitais produktais, kuriuos jūsų fantazija jums pateikia ant lekštutės. Aš ant lekštutės pateiksiu visiškai paprastą sausainių receptą, kuris jus išgelbės, jeigu netikėtai pasirodytų svečiai prie jūsų namų slenksčio.
Reikės:
  • 100g balto šokolado
  • 120g sviesto
  • 150g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 165 g miltų
  • ½ šaukštelio kepimo miltelių


1.      Šokoladą supjaustyti į mažus gabaliukus, apytiksliai vieno centimetro skersmens.
2.      Sviestą ištirpiname, sumaišome su cukrumi ir kiaušiniu (atsargiai, kad sviestas nebūtų per karštas ir nesutrauktų kiaušinio).
3.      Miltus sumaišome su kepimo milteliais.
4.      Miltų mišinį beriame į cukraus, sviesto ir kiaušinio masę ir išmaišome, tada sudedame šokolado gabaliukus ir kitus ingridientus (jeigu tokių pasirinkote). Vėl išmaišome.

5.      Tešla bus klampi ir tiršta, bet ne tokia, kad ją būtų įmanoma minkyti. Sudėkite sausainių masę ant skardos, turėtų išeiti apie 15 sausainių. Stenkitės juos dėti toliau vieni nuo kitų, nes kepant jie pasileis ir bus mažo blyno dydžio. Kepti 190 lapsnių orkaitėje apie 16 minučių. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą